Uz zvuk puštanja vode u toaletu izraelski ministar davao izjavu za radio

Liberman je govorio o sukobima u pojasu Gaze i osvrćući se na Hamas, koji vlada tom palestinskom teritorijom, rekao: "Znamo s kim imamo posla", nakon čega se čulo da je povukao vodu
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2011. 09:19h

Šef izraelske diplomatije Avigdor Liberman dao je izjavu za radio iz svoje kuće, dok je sjedio u toaletu, pa su slušaoci mogli da čuju kako pušta vodu u WC šolju.

Izraelska štampa komentariše da nije neuobičajeno da izraelski zvaničnici daju intervjue iz svojih domova, naročito ako se radi o jutarnjim emisijama.

Liberman, poznat kao veoma otvoren političar koji ne polaže mnogo na preovlađujuću politički korektnu kulturu, nadmašio je sam sebe u odnosu prema medijima.

Najtiražniji izraelski list "Jediot ahronot" u onlajn izdanju podsjeća da je liderka izraelske opozicije Cipi Livni ranije davala intervjue dok se čuje radio u pozadini, ali ono što su slušaoci čuli u ponedjeljak na radio stanici Rešet bet bio je sasvim drugačiji zvuk.

Liberman je govorio o najnovijim sukobima s ekstremistima u pojasu Gaze i osvrćući se na Hamas, koji vlada tom palestinskom teritorijom, rekao:

"Znamo s kim imamo posla", nakon čega se jasno čulo da je povukao vodu.

Izraelski ministar spoljnih poslova sada je suočen s optužbama za korupciju i mogao bi biti optužen ovih dana.

Očekuje se da vrhovni izraelski tužilac Jehuda Vajnštajan, možda, već danas objavi optužbe protiv Libermana, vođe nacionalističke partije Israel bejtenu (Izrael naš dom), koje uključuju prevaru, pranje novca i iznevaravanje povjerenja.

Libermanovi savjetnici izjavili su da je već jasno da nema veze između političkih pitanja i koalicionih i sudskih pitanja i da on neće dati ostavku prije saslušanja.

Incident u kupatilu u međuvremenu je izazvao brojne komentare i dok ima čitalaca koji podržavaju Libermana, umanjujući značaj onoga što se desilo, drugi su uznemireni zbog takvog ponašanja tog imigranta iz Moldavije, koji je nekad radio kao tjelohranitelj.

Izraelski mediji se sada pitaju da li im je to šef diplomatije uputio neku skrivenu poruku?

Bonus video: