Ruska armija uništila teroristički kamp u Ingušetiji

Ruske specijalne snage likvidirale su 17 gerilaca u kavkaskoj republici Ingušetiji. Sumnja se da je ova grupa izvela napad na moskovski aerodrom Domodedovo, rekao je zamjenik šefa Federalne službe bezbjednosti Sergej Smirnov.
0 komentar(a)
Ruske specijalne trupe, Foto: Arhiva Vijesti
Ruske specijalne trupe, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.03.2011. 16:53h

Mediji navode da je u napadu na centar gdje su se teroristi pripremali, možda ubijen i lider gerilaca Doku Umarov.

Agencija RIA Novosti javlja, pozivajući se na izvore u organima bezbjednosti Ingušetije, da će navodi o pogibiji Umarova biti poznati nakon niza vještačenja.

Agencija ukazuje ipak da ne treba žuriti sa takvim tvrdnjama, jer su mediji posljednjih godina najmanje osam puta izvjestili o smrti lidera gerilaca.

Sergej Smirnov je, podnoseći predsjedniku Dmitriju Medvedevu izvještaj o jučerašnjoj specijalnoj operaciji s učešćem avijacije, kazao da je ona izvedena u okviru istrage terorističkog napada na Domodedovu u kome su poginule 34 osobe.

Rekao je da su u ponedjeljek privedeni braća Jandijev, za koje se sumnja da su neposredno učestvovali u pripremi terorističkog napada na Domodedovu, i da se oni "saslušavaju".

Medvedev je kazao da je tom operacijom "nanijeta značajna šteta" odmetnutim oružanim grupama.

On je naložio da se nastavi operacija protiv gerilaca na Sjevernom Kavkazu i potvrdio da oni koji se ne predaju, treba da budu likvidirani.

"Svaki bandit treba da shvati da je njegova sudbina u njegovim rukama: ili da prestane da daje otpor. Tada ima neke šanse da izađe iz te situacije, ili će se i dalje baviti kriminalom. U tom slučaju će biti likvidiran", kazao je Medvedev.

Bonus video: