Izraelski tenk ubio 4 Palestinaca, od toga troje djece

"Na žalost povrijeđeni su nenaoružani ljudi, to je zbog toga što Hamas napada iz civilnih područja", navedeno je u vojnom saopstenju.
63 pregleda 0 komentar(a)
Tenk, Foto: Scrape
Tenk, Foto: Scrape
Ažurirano: 22.03.2011. 18:28h

Izraelska tenkovska vatra pogodila je jednu zgradu u pojasu Gaze, ubivši četvoro Palestinaca i ranivši još troje, uključujući decu, rekli su zvaničnici u palestinskoj bolnici.

Izraelska armija naknadno je rekla da je pucala na mjesto odakle su ispaljene mine na izraelske vojnike.

"Na žalost povrijeđeni su nenaoružani ljudi, to je zbog toga što Hamas napada iz civilnih područja", navedeno je u vojnom saopstenju.

Izrael je pojačao odmazdu otkako je u subotu oko 50 mina palo na južnu izraelsku teritoriju, za šta je dijelom preuzelo odgovornost vojno krilo islamističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze.

U palestinskoj bolnici je precizirano da su poginuli mladi Palestinci u dobu od 12, 16 i 17 godina, kao i 58- godišnji vlasnik kuće, prenio je Rojters. Očevici su rekli da su četiri izraelske granate pogodile zgradu istočno od grada Gaze.

U ponedeljak je izraelski borbeni avion bombardovao jedan tunel duž granice s Izraelom, kao i ekstremiste Hamasa na severu pojasa Gaze, a izraelske vazduhoplovne snage su potom još pet puta bombardovale ciljeve na toj teritoriji u znak odmazde za napad u subotu, ranivši najmanje petoro Palestinaca, uključujući i dvoje djece.

Palestinski zvaničnici navode da je u tom napadu ranjeno čak 19 ljudi.

Bonus video: