Tramp želi povlačenje američke vojske iz Sirije

On je istakao da na temelju pobjede nad militantima Islamske države zaključuje da će SAD "napustiti Siriju veoma brzo"
5 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.03.2018. 17:45h

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je svojim savjetnicima da želi što skorije povlačenje američke vojske iz Sirije, otkrila su dva visoka zvaničnika vlade u petak.

Tramp provodi uskršnje praznike na svom imanju u Palm Biču na Floridi. U četvrtak je u govoru u Ričfildu u Ohaju otkrio svoju želju da povuče američke snage iz Sirije i preda sigurnost te države u ruke regionalnih država, a taj stav bi mogao izazvati negativne reakcije kod mnogih drugih američkih zvaničnika.

Tramp je istakao da na temelju pobjede nad militantima Islamske države zaključuje da će SAD "napustiti Siriju veoma brzo", prenosi Hina.

"Neka se sad o tome brinu drugi ljudi. Vrlo ubrzo mi odlazimo. Vratićemo našu državu gdje i pripada, gdje želimo biti", dodao je američki lider.

Zvaničnici američke vlade koji su govorili za Rojters pod uslovom anonimnosti ističu kako je Trampov govor odraz njegovih razgovora sa savjetnicima. Predsjednik se pita zašto bi američke snage trebalo da ostanu u Siriji sad kad su militanti pred potpunim porazom.

Bonus video: