Ranjena američka kongresmenka počela da govori

\\"Sve što mogu da vam kažem jeste da je tražila tost... tražila ga je tokom doručka jednog dana. Svakim danom sve više i više govori i radi\\", rekao je Karamargin agenciji AFP.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2011. 08:36h

Američka kongresmenka Gabrijela Gifords, kojoj je u pucnjavi prije mjesec dana povrijeđena glava, počela je da govori, što pokazuje veliki napredak u njenom oporavku.

"Gifords svakog dana sve više govori, dok se oporavlja u rehabilitacionom centru u Hjustonu, a jedan od njenih prvih zahtjeva je bio za vrijeme doručka, kada je tražila tost", saopštio je u sredu njen portparol C. J. Karamargin.

"Sve što mogu da vam kažem jeste da je tražila tost... tražila ga je tokom doručka jednog dana. Svakim danom sve više i više govori i radi", rekao je Karamargin agenciji AFP.

Kongresmenku je napadač upucao u glavu sa male udaljenosti 8. januara, dok je držala javni skup u Tusonu, u Arizoni.

U pucnjavi je ubijeno šest osoba, među kojima devetogodišnja djevojčica i federalni sudija, a ranjeno 12.

Gifordsova je prvobitno bila na intezivnoj njezi u bolnici u Tusonu, a krajem januara je prebačena u rehabilitacionu bolnicu u Hjustonu.

Prema riječima portparola, kongresmenka svaki dan ima rigoroznu terapiju, koja uključuje i vježbe govora.

Osumnjičeni napadač Džerad Li Lafner optužen je po tri tačke, uključujući pokušaj ubistva člana Kongresa. Sljedeće sudsko saslušanje zakazano je za 9. mart.

""

Bonus video: