Uhapšena žena koja je prije 23 godine otela bebu iz porodilišta

Karlina je oteta iz bolnice 1987. godine nakon što ju je tamo odvela majka zbog groznice.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2011. 22:15h

Žena koja je prije 23 godine iz porodilišta otela Karlinu Vajt predala se policiji. En Petvej, koju je Karlina zvala majkom, od ranije je poznata policiji po mnogim kriminalnim djelima.

Petvej je, kako javlja Fox, trenutno pod nadzorom FBI-a. Jedan detektiv je novinarima kazao kako je En posljednji put viđena u zalagaonici iz koje je bijesno izjurila, jer nije bila zadovoljna iznosom koji su joj ponudili za otkup nakita.

Radnik u zalagaonici je prepoznao ženu iz novinskih fotografija, i potom pozvao policiju. Dok je policija stigla, En se izgubio svaki trag.

Karlina je sama pokrenula istragu i vratila se biološkim roditeljima

Karlina Vajt je oteta iz bolnice u Harlemu u avgustu 1987. godine kada je imala svega 19 dana.

Podizana kao Nejdra Nans u Konektiketu, Karlina, 23, je uvijek imala osjećaj da ne pripada njenoj porodici i sama je započela istragu. DNK testovi su ove nedjelje potvrdili da je Karlina kćerka Džoj Vajt. Policija je sada otvorila istragu o ženi koja je podigla Karlinu.

Karlina je oteta iz bolnice 4. avgusta 1987. godine nakon što ju je tamo odvela majka zbog groznice. Džoj Vajt se vratila u urgentni blok dva sata nakon što je primljena, ali je Karlinin krevetac bio prazna.

Kružile su glasine o ženi koja je nosila uniformu medicinske sestre i koja je tješila majku, ali koja je kasnije uzela bebu i izašla iz zgrade. I mada su novine na naslovnim stranicama izvještavale o ovoj otmici, istražitelji nijesu napredovali, a tragova je bilo sve manje.

Pošto je započela sopstvenu istragu, Karlina je na kraju kontaktirala Nacionalni centar za nestalu i zlostavljanu djecu i otkrila fotografiju bebe na internet sajtu te organizacije za koju je pomislila da je ona. Centar je pomogao Karlini, koja je 4. januara pozvala svoju biološku majku.

Njujorška policija je preuzela istragu, organizujući DNK testiranje koje je u utorak dokazalo da je Karlina kćerka Džoj Vajt i Karla Tajsona, koji su sada rastavljeni. Karlina nije čekala rezultate – a prvi put se sastala sa majkom prošlog petka i ponovo se vratila u Njujork iz Džordžije u srijedu.

Bonus video: