U avionskoj nesreći u Iranu 70 mrtvih, 32 povrijeđenih

Iranski mediji su sinoć javili da se putnički avion raspao na nekoliko komada, dok veliki snijeg otežava spasilačke napore.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2011. 11:58h

Sedamdeset lica je poginulo, a 32 osobe su povrijeđene kada se avion iranske kompanije „Iran air“ srušio kod grada Orumije, na sjeverozapadu Irana.

„Prema dobijenim izvještajima, 70 osoba je poginulo i 32 osobe su povrijeđene“, rekao je predstavnik službe za hitne slučajeve Hejdar Hejdari agenciji Irna.

Nesreća se dogodila juče oko 19.45 po lokalnom vremenu, javila je iranska televizija. U avionu je bilo oko 100 putnika i članova posade.

„Avion je poletio iz Teherana sa jednim satom zakašnjenja i krenuo ka Orumiji. Znog lošeg vremena avion se srušio kod Orumije“, rekao je neimenovani lokalni zvaničnik.

Iranski mediji su sinoć javili da se putnički avion raspao na nekoliko komada, dok veliki snijeg otežava spasilačke napore.

Avion boing-727 srušio se malo prije slijetanja u grad Orumije na 700 kilometara sjeverozapadno od Teherana, saopštio je portparol Iranske civilne avio-organizacije Abas Mosajebi.

„Bilo je 105 osoba u avionu, od kojih 94 putnika među njima dvoje djece“, potvrdio je portparol Iranske nacionalne aviokompanije „Iran air“ Šahrok Niušabadi, prenijela je agencija Rojters.

U Iranu su česte avionske nesreće zbog zastarjelih aviona i lošeg održavanja.

Bonus video: