Čaves hoće Klintona za ambasadora

Venecuelanski predsjednik Ugo Čaves predložio je da se diplomatski spor oko američkog ambasdora, koji proteklih nedelja opterećuje odnose dvije zemlje.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2011. 13:17h

Venecuelanski predsjednik Ugo Čaves predložio je da se diplomatski spor oko američkog ambasdora, koji proteklih nedelja opterećuje odnose dvije zemlje, reši tako što će SAD u Venecuelu poslati Bila Klintona, glumca Šona Pena ili režisera Olivera Stouna.

"Nadam se da će imenovati Olivera Stouna. Ja bih predložio Šona Pena ili lingvistu Noama Čomskog. Imamo tamo puno prijatelja. Evo recimo Bil Klinton!" rekao je Čaves preko venecuelanske televizije, a prenosi Rojters.

Odnosi SAD i Venecuele su zategnuti posle odbijanja Karakasa da da agreman diplomati koga je Stejt dipartment odredio za ambasadora u Venecueli.

Zvanični Karakas je prvobitno prihvatio imenovanje Larija Palmera, ali Čaves je naknadno promijenio stav.

Čaves je takođe pomenuo kako se susreo sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton na inauguraciji Dilme Rusef, nove predsjednice Brazila, i tom prilikom je upitao kako je njen suprug.

"Ali napravio sam grešku jer loše govorim engleski pa sam je upitao "kako je vaša supruga? Ona se nasmejala i ja sam se ispravio - suprug," rekao je Čaves.

Bonus video: