Oglasio se Tramp: Koen je mnogo lagao. Nije lagao samo u jednoj stvari

Istragu o mogućem dosluhu njegove predsjedničke kampanje s Moksvom, Tramp naziva "lovom na vještice"
1895 pregleda 1 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.02.2019. 14:19h

Američki predsjednik Donald Tramp kritikovao je danas svog bivšeg advokata Majkla Koena zbog laganja pred Kongresom, ali ga je i pohvalio zbog jedine istine koju je izrekao - da Trampova predsjednička kampanja 2016. nije bila u dosluhu s Rusijom.

Na novinskoj konferenciji u Vijetnamu gdje je prekinuo pregovore sa sjevernokorejskim vođom Kim Džong Unom, Tramp je u četvrtak komentarisao saslušanje Koena pred američkim zastupnicima za koje je rekao da je bilo lažno, a smatra da i nije trebalo biti održano dok je on u Vijetnamu, prenosi Hina.

"Mnogo je lagao. U jednoj stvari nije lagao, a ta je da "nije bilo dosluha", rekao je američki predsjednik.

Koen (52), bivši lični Trampov advokat, na kongresnom saslušanju u srijedu je napao svog bivšeg šefa, nazvavši ga rasistom i varalicom koji je unaprijed znao za objavljivanje ukradene elektronske pošte Hilari Klinton, njegove protivkandidatkinje na predsjedničkim izborima 2016.

"Vrijeme saslušanja pred Kongresom nije bilo dobro izabrano", ocijenio je Tramp koji je u srijedu bio na dugo pripremanom i dugo očekivanom samitu s Kimom u Hanoiju.

Saslušanje se moglo jednostavno odgoditi za nekoliko dana, ocijenio je američki predsjednik.

Istragu o mogućem dosluhu njegove predsjedničke kampanje s Moksvom, Tramp naziva "lovom na vještice".

Koen je bio jedan od najbliskijih Trampovih pomoćnika više od decenije, no prošle godine se okrenuo protiv njega i sada sarađuje s tužiocima pošto je priznao krivicu za poreske i bankovne prevare i kršenje zakona o finansiranju kampanje.

Koen je predao dokumente kako bi podupro svoje tvrdnje da mu je Tramp naredio isplatu 130 hiljada dolara pornoglumici Stormi Daniels te da mu je rekao da o tome laže prvoj dami Melaniji Tramp.

Za predsjednika najštetniji dijelovi Koenovog svjedočenja su tvrdnja da je unaprijed znao za ukradenu elektronsku poštu demokrata u rukama WikiLeaksa, dogovaranje izgradnje "Trump Towera" u Moskvi tokkom kampanje 2015. i direktna uključenost u nadoknadu adnokatu za plaćanja kojima je kupio ćutnju.

Bonus video: