TRAŽILI DOKUMENTA OD PREKO 60 LJUDI

Predstavnički dom Kongresa SAD pokreće istragu protiv Trampa

Zbog moguće opstrukcije pravde, korupcije i zloupotrebe ovlašćenja
2112 pregleda 0 komentar(a)
Trampo, Foto: Reuters
Trampo, Foto: Reuters

Odbor za pravna pitanja Predstavničkog doma američkog Kongresa pokrenuće istragu protiv predsjednika SAD Donalda Trampa i njegovih saradnika zbog moguće opstrukcije pravde, korupcije i zloupotrebe ovlašćenja.

Predsjedavajući tog Odbora, demokrata Džeri Nadler rekao je za Ej-Bi-Si da je odbor zatražio dokumenta od više od 60 ljudi i entiteta iz Trampove administracije, u okviru širenja istrage ruskog miješanja u američke predsjedničke izbore 2016. godine, navodi Asošiejted pres.

Odbor za pravna pitanja traži dokumenta, između ostalih, od sina predsjednika SAD Donalda Trampa Juniora i finansijskog direktora kompanije Tramp Organizacije (Trump organization) Alena Vajselberga.

"Naš je zadatak da štitimo vladavinu prava. Pokrenućemo istrage zloupotrebe ovlašćenja, korupcije i opstrukcije pravde. Učinićemo sve što možemo da dođemo do dokaza", rekao je Nadler.

On je kazao da misli da je "veoma jasno" da je Tramp opstruisao pravdu.

Dodao je, međutim, da je sada prerano da se razmatra mogućnost Trampovog opoziva.

Tramp u kontinuitetu negira krivicu i optužuje demokrate za lov na vještice.

Predsjednik SAD je juče i danas oštro kritikovao specijalnog savjetnika Roberta Mulera koji vodi istragu navodne povezanosti Trampovog izbornog štaba sa Rusijom.

Preporučujemo za Vas