London najbolja turistička destinacija, Njujork ni u prvih deset

Pobjednici su određeni pomoću algoritma koji analizira milione recenzija i ocjene hotela, restorana i atrakcija prikupljenih u jednoj godini od TripAdvisor putnika
684 pregleda 0 komentar(a)
London, Foto: Pixabay
London, Foto: Pixabay

London je proglašen najboljom destinacijom na svijetu koju možete posjetiti, a Pariz, Rim i Kreta osvojili su drugo, treće i četvrto mjesto na ovogodišnjim nagradama Travellers Choice.

Pobjednici su određeni pomoću algoritma koji analizira milione recenzija i ocjene hotela, restorana i atrakcija prikupljenih u jednoj godini od TripAdvisor putnika širom svijeta. Jedan od najpopularnijih gradova na svijetu Njujork pao je za tri pozicije za razliku od prošle godine pa je rangiran na 13. mjesto i to iza Praga i Siem Reapa.

Pariz se ove godine nalazi na drugom mjestu, Rim na trećem mjestu, a Kreta na četvrtom mjestu. Međutim, Njujork, dugogodišnji favorit putnika širom svijeta, nije uspio ni da uđe u top 10.

Prošle godine London je bio na drugom mjestu, iz TripAdvisora kažu kako bi se njegovo napredovanje do prvog mjesta moglo povezati s vjenčanjem vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

Budući da će novorođenče ovog para uskoro doći na svijet, London će možda i iduće godine nastaviti ovu tradiciju.

Bonus video: