Netanjahu na plaži: Izađite iz vode i glasajte; Ganc prvi stigao na mjesto saobraćajne nesreće

"Probudućete se (sjutra) sa Jairom Lapidom kao premijerom ljevičarske vlade", rekao je izraelski lider, kako je navedeno u saopštenju Likuda, koje prenose izraelski mediji
616 pregleda 0 komentar(a)
Netanjahu, Foto: Reuters
Netanjahu, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.04.2019. 19:22h

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu šetao je danas na plaži u Netaniji pozivajući kupače da "izađu iz vode i glasaju (za Likud) kako bi se zatvorio jaz sa Lapidom i Gancom", saopštila je njegova konzervativna partija Likud.

Netanjahu je aludirao na lidere saveza partija centra Plavo bijelo Jaira Lapida, bivšeg ministra finansija i TV voditelja i Benija Ganca, bivšeg komandanta vojske, svoje glavne rivale na današnjim parlamentarnim izborima.

"Probudućete se (sjutra) sa Jairom Lapidom kao premijerom ljevičarske vlade", rekao je izraelski lider, kako je navedeno u saopštenju Likuda, koje prenose izraelski mediji.

"Idite sa plaže, izađite iz svojih domova, dođite glasajte za Likud", rekao je Netanjahu koji nastoji da peti put postane premijer.

Ganc je u međuvremenu zaustavio vozilo u kojem je obilazio birališta da pomogne motociklisti povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Vođa saveza partija Plavo bijelo nije bio umiješan u taj incident ali je vozio od Ašdoda do Rišon Leciona na jugu zemlje gdje se incident dogodio.

Taj bivši general prvi je stigao na mjesto nesreće nakon što je primijetio motociklistu kako leži na putu.

Pozvao je hitnu pomoć i ostao s povrijeđenim dok nije stigla.

Izraelski mediji podsjećaju da je Ganc takođe motociklista i da je u nedjelju predvodio oko 100 vozača motora u Tel Avivu u okviru izborne kampanje.

Izraelska izborna komisija je u međuvremenu zabranila skrivene kamere na biralištima nakon što su se arapske partije žalile da su primijetile aktiviste Netanjahuovog Likuda koji su pokušavali da tajno nadgledaju mjesta na kojima uglavnom glasaju Arapi, prenio je AP.

Izraelski mediji su izvijestili da je Likud poslao oko 1.200 posmatrača na arapska birališta.

One koje je policija uhvatila s kamerama priznali su da ih je Likud poslao.

Arapske partije su osudile takav potez kao pokušaj da se smanji izlaznost njihovih pristalica.

Likud nije ništa komentarisao, ali je Netanjahu rekao novinarima da smatra da bi kamere trebalo da budu svuda.

Ispitivanja javnog mnjenja pre današnjeg glasanja pokazivala su da Netanjahuov Likud neznatno zaostaje za savezom partija Plavo bijelo ali da je sadašnji izraelski premijer u prednosti zbog većih šansi da osnuje vladajuću koaliciju.

Bonus video: