NAVODNO SE OSJEĆA BOLJE

Dalaj Lama u bolnici zbog infekcije pluća

Osamdesettrogodišnji Dalaj Lama prima terapiju i vjerovatno će ostati u bolnici dan, dva, rekao je portparol Teznin Takla
476 pregleda 0 komentar(a)
Dajal Lama, Foto: Manish Swarup/AP
Dajal Lama, Foto: Manish Swarup/AP

Tibetanski duhovni vođa Dalaj Lama je primljen u bolnicu u glavnom gradu Indije Nju Delhiju zbog infekcije pluća i sada osjeća se bolje, rekao je danas njegov portparol.

Osamdesettrogodišnji Dalaj Lama prima terapiju i vjerovatno će ostati u bolnici dan, dva, rekao je portparol Teznin Takla.

Dalaj Lama je avionom došao iz Darmsale, gdje mu je sjedište, na konsultacije sa ljekarima u Nju Delhiju i primljen je u bolnicu juče.

Darmsala, u sjevernoj Indiji je sjedište Dalaj Lame od kada je pobjegao iz Tibeta 1959. poslije neuspjele pobune protiv kineske vlade.

Takla je rekao da se Dalaj Lama sada osjeća mnogo bolje.

On obično provede nekoliko mjeseci godišnje u obilasku svijeta da uči Budizam i govori o borbi Tibetanaca za veću slobodu u Kini. Prošle nedjelje je govorio na konferenciji profesora i studenata u Nju Delhiju.

Na pitanje o budućnosti Tibeta u Kini ponovio je da ne traži nezavisnost za Tibet ali bi više voleo "ponovno ujedinjenje" sa Kinom pod uzajamno prihvatljivim uslovima.

Preporučujemo za Vas