Papa Franjo: Kad postanete sluga mobilnom telefonu, gubite slobodu

"Zasigurno ste čuli o tragedijama zbog zavisnosti (...), a zavisnost o mobilnim telefonima je veoma, veoma suptilna", rekao je poglavar Katoličke Crkve
773 pregleda 0 komentar(a)
Papa Franjo, Foto: Reuters
Papa Franjo, Foto: Reuters

Mladi ljudi ne bi trebali biti uz svoje mobilne telefone cijelo vrijeme, rekao je 82-godišnji papa Franjo tokom susreta s grupom italijanskih tinejdžera.

"Riješite se zavisnosti o mobilnim telefonima", rekao je papa Franjo učenicima iz Viskontija, slavne srednje škole u središnjem Rimu.

"Zasigurno ste čuli o tragedijama zbog zavisnosti (...), a zavisnost o mobilnim telefonima je veoma, veoma suptilna", rekao je poglavar Katoličke Crkve, navodi se u službenom saopštenju.

"Mobilni su izvrsna pomoć, izvrstan napredak. Trebaju se koristiti i dobro je znati se koristiti njime. No jednom kada postanete sluga svom mobilnom telefonu, gubite svoju slobodu", rekao je papa.

Papa Franjo je pozvao svoju publiku da se "ne boji tišine i samoće, ne uvijek naravno, jer to nije dobro za ljude, ali povremeno čovjek treba uzeti vremena samo za sebe."

Još u 2017. se papa žalio na korištenje mobilnih za vrijeme mise, rekavši da se "jako rastuži" kada vidi osobe koje ih koriste tokom vjerskih službi, uključujući i "mnoge sveštenike i biskupe".

"Molim vas! Misa nije predstava!", govorio je tada.

Bonus video: