Prevrnuo se brod iz Venecuele, 35 nestalih

U poslednjih nekoliko godina, procijenjeno je da je 3,7 miliona Venecuelaca pobjeglo iz zemlje koja je pogođena krizom, i gdje se sada odvija politička borba između opozicionog predstavnika Huana Gvaida i socijalističkog predsjednika Nikolasa Madura
210 pregleda 0 komentar(a)
Lokacija nesreće, Foto: Twitter
Lokacija nesreće, Foto: Twitter

Brod na kojem je bilo oko 35 osoba iz Venecuele prevrnuo se u Karipskom moru, a većina putnika se vodi kao nestali, saopštili su danas zvaničnici.

Navodi se da su muškarac i žena spašeni nakon što se brod „Jonaili Hose“ u četvrtak ujutru prevrnuo u nemirnom moru, na putu za ostrvo Trinidad.

Zvaničnik agencije za civilnu zaštitu kazao je da njihov tim nastavlja potragu za drugim putnicima, za koje se sumnja da su se utopili, prenosi AP.

U poslednjih nekoliko godina, procijenjeno je da je 3,7 miliona Venecuelaca pobjeglo iz zemlje koja je pogođena krizom, i gdje se sada odvija politička borba između opozicionog predstavnika Huana Gvaida i socijalističkog predsjednika Nikolasa Madura.

Većina venecuelanskih migranata putuje kopnom u susjedne Kolumbiju i Brazil, dok drugi preopterećuju ribarske brodove kako bi prešli ponekad smrtonosne karipske vode na putu za obližnja ostrva.

Bonus video: