NASTAVLJEN VERBALNI RAT BRITANIJE I RUSIJE

Putin će iskoristiti Svjetsko prvenstvo isto kao Hitler Olimpijske igre 1936.

Portparolka ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova je na fejsbuk profilu napisala da su takva poređenja "neprihvatljiva i ispod nivoa diplomatskog tijela jedne evropske države"
79 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2018. 18:15h

Ruski predsjednik Vladimir Putin pokušaće da poboljša imidž Rusije tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu na isti način na koji je to radio Adolf Hitler na Olimpijskim igrama 1936. godine, u nacističkoj Njemačkoj, kazao je ministar inostranih poslova Velike Britanije Boris Džonson.

Takvo poređenje napravio je član parlamenta Ian Ostin, a Džonson je kazao da se potpuno slaže sa njim, prenosi Rojters.

"Mislim da je poređenje sa 1936. godinom apsolutno prikladno", kazao je Džonson, tokom ispitivanja pred Parlamentom o trovanju bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja u engleskom gradu Salisburiju ranije ovog mjeseca.

Portparolka ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova je na fejsbuk profilu napisala da su takva poređenja "neprihvatljiva i ispod nivoa diplomatskog tijela jedne evropske države".

Britanija krivi Rusiju za Skripaljevu smrt, a nedavno je protjerala iz zemlje 23 ruskih diplomata.

Džonson je kazao i da je zabrinut za bezbjednost engleskih navijača tokom Svjetskog prvenstva, koje se održava od 14. juna do 15. jula.