"NE MOŽETE DA SPROVODITE ISTRAGE I UČESTVUJETE U DONOŠENJU ZAKONA"

Tramp demokratama u Kongresu: Rasturate zemlju

Američki predsjednik oglasio se nakon što je naglo prekinuo sastanak sa demokratskim poslanicima, tokom kojeg su razgovarali o infrastrukturi, i nakon što ga je Predsjedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi optužila za pokušaj zataškavanja, prenosi Rojters
1111 pregleda 1 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Američki predsjednik Donald Tramp optužio je danas najviše pozicionirane demokrate u Kongresu da "rasturaju" zemlju time što sprovode istrage, koje proizlaze iz, sada već okončanog procesa o navodnom miješanju Rusije u predsjedničke izbore 2016, prenosi Tanjug.

"Ne možete istovremeno da sprovodite istrage i učestvujete u donošenju zakona", naveo je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Američki predsjednik oglasio se nakon što je naglo prekinuo sastanak sa demokratskim poslanicima, tokom kojeg su razgovarali o infrastrukturi, i nakon što ga je Predsjedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi optužila za pokušaj zataškavanja, prenosi Rojters.

Pelosi je Trampa optužila da je umiješan u "slučaj zataškavanja" u vrijeme kada sve veći broj demokrata u Kongresu traži da se smjesta pokrene postupak opoziva predsjednika SAD.

U odgovoru na te optužbe, Tramp je, ranije danas, poručio da je njegov rad transparentan, da se nikad nije bavio zataškavanjem i da demokrate nemaju osnova za svoje optužbe.