USRED TENZIJA IZMEĐU TEHERANA I VAŠINGTONA

Iran: Hamenei kritikovao Rohanija i Zarifa zbog nuklearnog sporazuma

Agencija AP nije precizirala šta Hamenei tačno zamjera svojim zvaničnicima, ocjenjujući da njegova kritika pokazuje rastući uticaj tvrde struje u Iranu, godinu dana nakon što je američki predsjednik Donald Tramp odlučio da se SAD povuku iz međunarodnog sporazuma o nuklearnom programu
1005 pregleda 0 komentar(a)
Ajatolah Ali Hamenei, Foto: Reuters
Ajatolah Ali Hamenei, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2019. 22:10h

Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamenei kritikovao je danas predsjednika Irana i šefa diplomatije da nisu sproveli sporazum o nuklearnom programu kako je on želio, javila je agencija AP i dodala da ajatolah prvi put kritikuje svoje zvaničnike usred tenzija između Teherana i Vašingtona.

Hamenei je to rekao, na ramazanskom predavanju za mlade, a tvrde struje u Iranu od ranije smatraju da je Iran učinio previše ustupaka Zapadu.

Ajatolah, koji ima posljednju riječ u donošenju odluka, kritikovao je predsjednika Hasanija Rohanija i šefa diplomatije Mohameda Džavada Zarifa, koji su poznati kao umjerenija struja.

Agencija AP nije precizirala šta Hamenei tačno zamjera svojim zvaničnicima, ocjenjujući da njegova kritika pokazuje rastući uticaj tvrde struje u Iranu, godinu dana nakon što je američki predsjednik Donald Tramp odlučio da se SAD povuku iz međunarodnog sporazuma o nuklearnom programu.

Preporučujemo za Vas