UVJEREN DA ĆE OSVOJITI DRUGI MANDAT

Tramp objavio kandidaturu: Glas za demokrate je glas za radikalni socijalizam

Američki predsjednik je rekao da će njegovi demokratski oponenti radikalno promijeniti SAD i "uništiti američki san"
1597 pregleda 1 komentar(a)
Tramp u Orlandu, Foto: Reuters
Tramp u Orlandu, Foto: Reuters

Američki predsjednik Donald Tramp u utorak veče je u Orlandu na Floridi zvanično objavio svoju kandidaturu za drugi mandat na izborima 2020, predstavivši se kao isti politički pobunjenik koji je 'potresao' vašingtonski 'establišment' prije četiri godine i koji je sada žrtva pokušaja progona od strane demokrata.

Tramp je u punoj dvorani Emvej centra u Orlandu rekao da će se ponovo kandidovati na predsjedničkim izborima kao autsajder, "kao što je to učinio 2016."

U govoru koji je trajao oko sat i po ponovo se osvrnuo na teme predsjedničke kampanje od prije četiri godine kritikujući medije, ilegalne migracije i tadašnju suparnicu, Hilari Klinton

"Zajedno smo prisilili pokvareni politički establišment da odstupi i vratili vladavinu od strane naroda i za narod. Dokle god držite ovaj tim na mjestu, na dobrom smo putu. Naša budućnost nikada nije izgledala svjetlije", kazao je Tramp, što je izazvalo oduševljenje prisutnih.

Rekao je i da će njegovi demokratski oponenti radikalno promijeniti SAD jer će pokušati legalizovati ilegalne migrante koji dolaze preko južne granice kako bi mogli pojačati demokratsku političku bazu, prenosi Hina.

Tramp je rekao kako demokrate "žele uništiti zemlju kakvu poznajemo" te je poručio da se to "neće dogoditi". "Vjerujemo da bi naša zemlja trebalo da bude utočište za građane koji poštuju zakone, a ne za kriminalne strance", dodao je.

"Demokrate su radikalna ljevičarska mafija koja bi u SAD donijela socijalizam"

Svoje oponente nazvao je radikalnom ljevičarskom mafijom koja bi u SAD donijela socijalizam.

"Glas za bilo kojeg demokratu je glas za radikalni socijalizam i uništenje američkog sna", poručio je.

Tramp je svoju kandidaturu zvanično objavio na 60. političkom skupu otkad je preuzeo dužnost u januaru 2017, a s njim je doputovala i prva dama Melanija Tramp.

"Večeras stojim pred vama kako bih zvanično započeo trku za drugi predsjednički mandat. Obećavam vam da vas nikada neću iznevjeriti", rekao je.

Medije nazvao "fake newsom"

Tokom govora oštro je kritikovao medije, koje je okarakterisao kao 'fake news', preuzeo je zasluge za snažnu privredu, promovisao kontroverzni predlog militarizacije svemira, obećao zaštititi prava Amerikanaca na vlastito oružje i rekao da želi pokrenuti svemirsku misiju na Marsu.

Između ostalog, proglasio se žrtvom. Osvrnuo se na istragu specijalnog istražitelja Roberta Mulera o ruskom miješanju u američke izbore 2016, u sklopu koje nije pronađeno dovoljno dokaza o dosluhu između Trampove predsjedničke kampanje i Rusije.

"Prošli smo najveći lov na vještice u političkoj istoriji. Sve je to bio ilegalni pokušaj poništenja rezultata izbora", istakao je.

Preporučujemo za Vas