NEGIRAO MEDIJSKE NAVODE

Tramp: Nisam upozorio Iran na napad, ne želim rat

Na pitanje šta Iran želi, američki predsjednik je rekao da misli da oni hoće da pregovaraju
1314 pregleda 1 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Američki predsjednik Donald Tramp negirao je danas medijske navode da je Iranu poslao poruku upozorenja na američki napad od kojeg je kasnije odustao.

Iranski izvori rekli su za Rojters ranije da je Tramp preko Omana upozorio Teheran da je američki napad nezbježan, ali i da je rekao kako je protiv rata i da želi razgovore.

"Nisam poslao tu poruku. Ne želim rat", rekao je Tramp za NBC.

Na pitanje šta Iran želi, američki predsjednik je rekao da misli da oni hoće da pregovaraju, prenosi Rojters.

"I mislim da žele dogovor. A moj dogovor je nuklearan. Neće imati nuklearno oružje. Mislim da im se ne sviđa pozicija u kojoj su. Njihova ekonomija je apsolutno uništena", rekao je Tramp.

Rohani: SAD potpiruju tenzije

Iranski predsjednik Hasan Rohani optužio je SAD da potpiruju tenzije u već ionako nemirnom regionu Bliskog istoka, prenosi Tanjug.

Rohani je rekao da je "intervencionističko vojno prisustvo" SAD odgovorno za bliskoistočne probleme, prenosi iranska zvanična agencija IRNA.

On je takođe kritikovao SAD zbog, kako tvrdi, upada američkog drona u iranski vazdušni prostor koji je Teheran oborio u četvrtak, navodi AP.

"Ovo je osjetljiv regon i važan mnogim zemljama, tako da očekujemo adekvatnu reakciju međunarodnih organizacija", rekao je Rohani na sastanku sa predsjednicom Interparlamentarne unije Gabrijelom Kuevas u Teheranu.

Preporučujemo za Vas