Peskov otkrio o čemu su razgovarali Tramp i Putin

"Američki predsjednik je potpuno očito izrazio namjeru za dijalogom. Što se Putina tiče, on već duže ne krije svoju želju za normalizacijom odnosa", rekao je Peskov
1783 pregleda 0 komentar(a)
Putin i Tramp, Foto: Reuters, Reuters, Reuters
Putin i Tramp, Foto: Reuters, Reuters, Reuters
Ažurirano: 30.06.2019. 16:59h

Američki predsjednik Donald Tramp je nakon susreta s ruskim predsjednikom na samitu G20 u Osaki predložio jačanje dijaloga s Vladimirom Putinom, prenosi novinska agencija Interfax riječi portparola Kremlja Dmitrija Peskova.

Trump i Putin su u petak sat i po razgovarali na marginama samita u Japanu, prvi put nakon njihovog zvaničnog susreta u Helsinkiju prije godinu dana.

Malo se zna o čemu su razgovarala dvojica predsjednika, no Peskov je kazao da je Trump pokazao spremnost da započne dijalog s Rusijom o strateškoj stabilnosti i razoružanju, ali je bilo riječi i o ukrajinskim mornarima uhapšenim u Rusiji od kraja 2018.

"Američki predsjednik je potpuno očito izrazio namjeru za dijalogom. Što se Putina tiče, on već duže ne krije svoju želju za normalizacijom odnosa", rekao je Peskov, prenosi Hina.

Kako tvrdi Peskov, Tramp je izgledao vrlo nezadovoljan trgovinskim prometom između dviju zemalja pa je svom ministru finansija Sivenu Mnukinu naložio da direktno sarađuje s ruskim ministrom finansija Antonom Silunovim kako bi uklonili trgovinske barijere.

Bonus video: