LIDERI DEMOKRATA GA OZNAČILI KAO RASISTU I KSENOFOBA

Tramp rekao demokratskim poslanicima da mogu da se vrate odakle su došli

"Toliko je zanimljivo vidjeti te 'napredne' demokrate u Kongresu... koji sada jasno i glasno, i na perfidan način govore ljudima u SAD, koja je najveća i najmoćnija nacija na planeti Zemlji, kako treba voditi vladu", naveo je Tramp na Tviteru
4303 pregleda 7 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.07.2019. 22:30h

Američki predsjednik Donald Tramp danas je nekim demokratskim poslanicima u Kongresu rekao da "mogu da se vrate" odakle su došli, čime je izazvao kritike lidera demokrata koji su ga označili kao rasistu i ksenofoba.

"Toliko je zanimljivo vidjeti te 'napredne' demokrate u Kongresu... koji sada jasno i glasno, i na perfidan način govore ljudima u SAD, koja je najveća i najmoćnija nacija na planeti Zemlji, kako treba voditi vladu", naveo je Tramp na Tviteru.

Američki predsjednik je dodao da su ti poslanici porijeklom iz zemalja "čije su vlade u potpuno katastrofalnim situacijama, vlade koje su najgore, sa najviše korupcije i najnesposobnije".

"Zašto se ne vrate u ta potpuno propala mjesta u kojima vlada kriminal, kako bi pomogli da se situacija sredi", naveo je Tramp ne navodeći o kojim poslanicima i zemljama je riječ.

Mediji prenose da je američki predsjednik aludirao na poslanike, Aleksandriju Okazio-Kortez iz Njujorka, Ilhanu Omara iz Minesote i na Rašidu Tlaib iz Mičigena.

Tramp je rekao da su te osobe došle kako bi pokazale Amerikancima šta da rade i da bi predsjednica demokrata Nensi Pelosi vjerovatno mogla da im obezbijedi besplatne karte za povratak u zemlje porijekla.

Nensi Pelosi je odmah reagovala i rekla da odbacuje Trampove ksenofobične izjave namijenjene da podijele naciju.

Drugi demokratski zvaničnik Ben Rej Ladžan rekao je da je Trampova poruka rasistička i dodao da su demokratski poslanici američki državljani koje je birao narod SAD.

Aleksandrija Okazio-Kortez je porijeklom iz Portorika, Ilhana Omar je došla u SAD kao izbjeglica iz Somalije, dok je Rašida Tlaib prva Amerikanka palestinskog porijekla koja je ušla u Kongres.

Preporučujemo za Vas