Predstavnički dom Kongresa odbacio predlog o opozivu Trampa

Demokratski kongresmen iz Teksasa Al Grin podnio je Kongresu zahtjev za glasanje o rezoluciji o opozivu Trampa zbog njegovih uvreda na račun nekoliko demokratskih kongresmenki imigrantskog porijekla
701 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Predstavnički dom Kongresa odbacio je predlog o opozivu predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trampa zbog uvreda na račun nekoliko demokratskih kongresmenki imigrantskog porijekla.

Predlog o opozivu odbačen je sa 332 glasa "protiv" i 95 "za", jer su svi republikanci glasali protiv predloga za opoziv koji je pokrenuo demokratski kongresmen iz Teksasa Al Grin.

Demokrate su glasale sa 137 glasova "protiv" i 95 glasova "za" za predlog o opozivu Trampa, prenio je AP.

Kako se navodi, demokrata, predsjednica Predstavničkog doma Nensi Pelozi spriječila je "stampedo" demokrata protiv Trampa prije nego što se pojave dodatni dokazi koji bi mogli osvoje i one koji su skeptični prema smjeni Trampa.

"Vidite glasanje ogromne većine protiv opoziva i to je kraj toga", rekao je Tramp novinarima kada je stigao u Sjevernu Karolinu na miting.

On je taj napor nazvao "najsmešnijim projektom u kojem je ikada učestvovao".

Demokratski kongresmen iz Teksasa Al Grin podnio je Kongresu zahtjev za glasanje o rezoluciji o opozivu Trampa zbog njegovih uvreda na račun nekoliko demokratskih kongresmenki imigrantskog porijekla.

Grin je u zahtjevu naveo da je Tramp iznio "rasističke uvrede" na račun obojenih predstavnica demokrata u Kongresu, kao i da Tramp nije sposoban da bude predsjednik države.

Bonus video: