U DVA NAPADA POGINULO 29 LJUDI

Tramp optužio medije da doprinose osjećanju bijesa u SAD

Vlasti sumnjaju da je rasizam motiv koji je naveo mladića, bijelca od 21 godinu, da otvori vatru u jednom hipermarketu u El Pasu, u blizini granice SAD i Meksika
739 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Američki predsjednik Donald Tramp optužio je danas medije i "lažne vijesti" (fake news) da doprinose osjećanju "bijesa" u SAD, dan poslije dva oružana napada u dvije savezne države u kojima je poginulo najmanje 29 ljudi.

"Mediji imaju veliku odgovornost kada su u pitanju životi i bezbjednost zemlje, a lažne vijesti su u velikoj mjeri doprinele gnijevu i besu koji su se javili tokom godina", tvitovao je Tramp.

On je dodao da izvještavanje mora da počne da bude pravedno i nepristrasno, i da će se u suprotnom užasni problemi samo pogoršati.

Vlasti sumnjaju da je rasizam motiv koji je naveo mladića, bijelca od 21 godinu, da otvori vatru u jednom hipermarketu u El Pasu, u blizini granice SAD i Meksika. Ubio je 20 ljudi, od kojih šest Meksikanaca.

Tramp, republikanski predsjednik, bio je direktna meta kritike demokratskih protivnika poslije pucnjave u El Pasu.

Nekoliko sati poslije napada u Teksasu, dogodio se drugi, u Dejtonu, u američkoj saveznoj državi Ohajo. Napadač, takođe bijelac od 24 godine, ubio je devet ljudi prije no što ga je usmrtila policija koja za sada ne zna motiv tog napada.

Preporučujemo za Vas