Asistentkinja Donalda Trampa napustila Bijelu kuću nakon odavanja tajni

Bivši zvaničnik Bijele kuće rekao je za Si-En-En da je Tramp bio blizak sa Vesterhut, čija je kancelarija bila nasuprot Ovalne sobe, ali da je prenošenje ličnih informacija o njegovoj porodici bila crvena linija
2329 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Carlos Barria/Reuters
Donald Tramp, Foto: Carlos Barria/Reuters
Ažurirano: 30.08.2019. 15:37h

Lična asistentkinja američkog predsjednika Donalda Trampa Medlejn Vesterhaut iznenada je napustila Bijelu kuću, nakon što je novinarima prenijela intimne detalje o predsjednikovoj porodici.

Vesterhaut, koja sarađuje sa Trampom od njegovog stupanja na dužnost, bila je prinuđena da podnese ostavku na mjesto izvršnog asistenta predsjednika, nakon što je Tramp saznao da je reporterima prenijela informacije na neformalnoj radnoj večeri, prenosi Si-En-En.

Vesterhaut nije napomenula da su njene izjave nezvanične.

Kako navodi američka mreža, jedan od reportera je prenio detalje o večeri osoblju Bijele kuće.

Bivši zvaničnik Bijele kuće rekao je za Si-En-En da je Tramp bio blizak sa Vesterhut, čija je kancelarija bila nasuprot Ovalne sobe, ali da je prenošenje ličnih informacija o njegovoj porodici bila crvena linija.

Njen otkaz je još jedan u nizu odlazaka iz američke administracje i predstavlja borbu američkog predsjednika protiv curenja podataka iz Bijele kuće i dio njegove šire kampanje protiv medija, navodi Si-En-En.

Bonus video: