Uragan Dorijan ojačao na najvišu kategoriju pet, može da izazove katastrofalna razaranja

"Razarajući uraganski uslovi očekuju se danas na bahamskim ostrvima Abakos, a ti uslovi će kasnije tokom dana da se prošire preko Velikog Bahama ostrva", naveo je taj centar
1374 pregleda 0 komentar(a)
Uragan može da izazove katastrofalna razaranja, Foto: Reuters
Uragan može da izazove katastrofalna razaranja, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.09.2019. 21:50h

Uragan Dorijan ojačao je na kategoriju pet, najvišu na skali, što znači da može da izazove katastrofalna razaranja, javili su meteorolozi.

Nacionalni centar za uragane u Majamiju saopštio je da se maksimalna jačina vjetrova uragana Dorijan povećala na 260 kilometara na čas sa 240 kilometara na čas i da se oluja i dalje kreće zapadno brzinom od 13 kilometara na sat.

"Razarajući uraganski uslovi očekuju se danas na bahamskim ostrvima Abakos, a ti uslovi će kasnije tokom dana da se prošire preko Velikog Bahama ostrva", naveo je taj centar.

U podacima objavljenim u 8.00 ujutro po istočnom američkom vremenu (14.00 po centralnoevropskom vremenu) centar uragana nalazi se 55 kilometara istočno od Velikog Abako ostrva i 360 kilometara od Vest Palm Biča, u američkoj državi Floridi.

Upozorenje na tropsku oluju izdato je u južnim djelovima istočne obale Floride.

Nacionalni centar za uragane procjenjuje da će padavine u sjeverozapadnim Bahamima biti između 30 i 60 centimetara, a na pojedinim mjestima će dostići 76 centimetara.

Bonus video: