OBJEKAT I PLAC ZAPLIJENJENI 1995.

Kineska ambasada u Kolumbiji u vili narko bosa: Gača je smatran krvožednijim od Eskobara

Peking je platio oko 16,5 miliona dolara za vilu i plac od 5.400 kvadratnih metara koji su pripadali Gonsalu Rodrigesu Gači, zvanom "Meksikanac", jednom od najozloglašenijih kolumbijskih narko bosova
144 pregleda 1 komentar(a)
Kina,, Foto: Shutterstock
Kina,, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.01.2019. 18:55h

Nova ambasada Kine u Kolumbiji biće u vili trgovca drogom i bliskog saradnika kolumbijskog narko kralja Pabla Eskobara koju su lokalne vlasti zaplijenile, naveli su danas zvanični izvori.

Peking je platio oko 16,5 miliona dolara za vilu i plac od 5.400 kvadratnih metara koji su pripadali Gonsalu Rodrigesu Gači, zvanom "Meksikanac", jednom od najozloglašenijih kolumbijskih narko bosova.

Današnja transakcija je jedna od najznačjnijih vezanih za sredstva zaplijenjena od trgovaca drogom.

Vila se nalazi u luksuznoj četvrti Bogote i zaplijenjena je 1995, šest godina poslije smrti Gače, koji je bio jedan od lidera medeljinskog kartela.

Gača, koji je smatran krvožednijim od Eskobara, i zadužen za vojni ogranak kartela, ubijen je 15. decembra 1989, poslije skoro tri decenije poslova s drogom.

Tokom kriminalne karijere je došao u posjed ogromnog bogatstva, a bio je i vlasnik fudbalskog kluba Milionarios, jednog od najtrofejnijih u Kolumbiji.