Rohani: Pogrešno je misliti da nećemo odgovoriti na prijetnje

Tenzije u regionu Persijskog zaliva mjesecima su povišene, otkako je predsjednik SAD Donald Tramp odlučio da ponovo uvede oštre sankcije Iranu koje su znatno oslabile njegovu ekonomiju
2187 pregleda 1 komentar(a)
Hasan Rohani, Foto: Beta/AP, Beta/AP
Hasan Rohani, Foto: Beta/AP, Beta/AP

Predsednik Irana Hasan Rohani upozorio je danas da bi bila velika greška da neko pomisli da Teheran neće odgovoriti na prijetnje poslije misterioznog napada iranski naftni tanker.

"Ako neka zemlja misli da može da stvori nestabilnost u regionu a da ne dobije odgovor, to bi bila velika greška", rekao je Rohani tokom posjete pakistanskog premijera Imrana Kana Iranu.

Kan je u Iranu u pokušaju da doprinese smanjenju tenzija između Teherana i Saudijske Arabije koju će posjetiti sledjeće nedjelje.

Napori pakistanskog premijera uslijedili su nekoliko dana pošto je Iran saopštio da su rakete pogodile njegov naftni tanker na Crvenom moru blizu Saudijske Arabije koja negira da stoji iza tog napada.

Tenzije u regionu Persijskog zaliva mjesecima su povišene, otkako je predsjednik SAD Donald Tramp odlučio da ponovo uvede oštre sankcije Iranu koje su znatno oslabile njegovu ekonomiju.

Odluka o uvođenju američkih sankcija donijeta je pošto su SAD jednostrano napustile međunarodni nuklearni sporazum Irana i velikih sila iz 2015. godine.

Bonus video: