"NE MOGU DA KAŽEM ŠTA SE DEŠAVA, ALI..."

Tramp: Vidjećete mnogo loših stvari, ovo je najgora prevara u istoriji naše zemlje

Demokrate ističu da Bar koristi nadležnosti Ministarstva pravde da progoni neutemeljene teorije zavjere što bi koristilo Trampu i podrilo nalaze iz istrage bivšeg specijalnog savjetnika Roberta Mulera
9518 pregleda 2 komentar(a)
Tramp, Foto: BETA/AP
Tramp, Foto: BETA/AP

Predsjednik SAD Donald Tramp je izjavio danas da povjerava svom ministru pravde Vilijamu Baru da utvrdi porijeklo i karakter istrage koju je vodilo Ministarstvo pravde o navodima o miješanju Rusije u američke predsjedničke izbore 2016, prenio je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Prethodnog dana je nagoviješteno da Ministarstvo pravde tretira čitav slučaj kao krivičnu istragu.

Demokrate ističu da Bar koristi nadležnosti Ministarstva pravde da progoni neutemeljene teorije zavjere što bi koristilo Trampu i podrilo nalaze iz istrage bivšeg specijalnog savjetnika Roberta Mulera.

"Ne mogu da vam kažem šta se dešava, ali ću vam reći sljedeće: Mislim da ćete da vidite mnogo loših stvari u koje niko nije mogao da povjeruje. Ovo je najgora prevara u istoriji naše zemlje", rekao je Tramp.

Bar je imenovao federalnog istražitelja Džona Durhema da ispita da li su američke obavještajne službe i bezbjednosne agencije ispravno postupale kada su istraživale moguće veze između Trampove kampanje i Rusije, što je na kraju i dovelo do procesa koji je predvodio Muler.

Njegova istraga je pokazala da se Moskva miješala u američke predsjedničke izbore 2016. kako bi pomogla Trampovu kandidaturu, što je rezultiralo krivičnim osudama protiv nekoliko njegovih bivših saradnika.

Međutim, Muler je zaključio da nije bilo dovoljno dokaza da bi se ustanovila krivična odgovornost, odnosno postajanje dosluha između Trampove kampanje i Moskve.