NAKON VOJNE OPERACIJE "IZVOR MIRA"

Turska: Dva miliona izbjeglica moglo bi da se vrati u oslobođene teritorije

Ministar spoljnih posova Turske je nakon razgovora sa ministrima spoljnih poslova Rusije i Irana Sergejom Lavrovim i Muhamedom Džavadom Zarifom u Ženevi rekao da je cilj Turske da se izbjeglice bezbjedno vrate u Siriju, u skladu sa međunarodnim pravom i u koordinaciji sa agencijama UN
924 pregleda 0 komentar(a)
Turska-Sirija, Foto: Shutterstock
Turska-Sirija, Foto: Shutterstock

Turska planira da vrati najmanje dva miliona izbjeglica u sjevernu Siriju, gdje je Ankara izvršila vojnu operaciju "Izvor mira", izjavio Mevlut Čavušoglu.

Ministar spoljnih posova Turske je nakon razgovora sa ministrima spoljnih poslova Rusije i Irana Sergejom Lavrovim i Muhamedom Dzavadom Zarifom u Ženevi rekao da je cilj Turske da se izbjeglice bezbjedno vrate u Siriju, u skladu sa međunarodnim pravom i u koordinaciji sa agencijama UN.

"Mislimo da bi se dva miliona izbjeglica moglo vratiti u područja koja su oslobođena od terorista", rekao je Čavušoglu.

On je ocjenio da je osnivanje Sirijske ustavne komisije veliki i hrabar korak naprijed u procesu pronalaženja političkog rješenja za krizu u toj zemlji.

Lavrlov, Čavušoglu i Zarif su se sastali u Ženevi, gdje su razgovarali o situaciji u Siriji i početku rada Sirijske ustavne komisije, koja će danas održati svoju prvu sjednicu.

Preporučujemo za Vas