ZA SADA JE 17 KANDIDATA IZ DEMOKRATA U TRCI ZA DEMOKRATSKOG KANDIDATA

Milijarder Blumberg razmišlja da uđe u trku za predsjedničkog kandidata demokrata

Bivši gradonačelnik Njujorka zabrinut je jer smatra da sadašnja grupa kandidata nije dovoljno dobra da pobijedi Donalda Trampa na izborima 2020. godine
1375 pregleda 1 komentar(a)
Majkl Blumberg, Foto: BETA-AP
Majkl Blumberg, Foto: BETA-AP

Milijarder Majkl Blumberg razmišlja da udje u trku za predsjedničkog kandidate američke Demokratske partije, što bi moglo da poremeti nadmetanje među demokratama samo tri mjeseca prije prvih izbora za nominaciju.

Bivši gradonačelnik Njujorka zabrinut je jer smatra da sadašnja grupa kandidata nije dovoljno dobra da pobijedi Donalda Trampa na izborima 2020. godine, rekli su njegovi savjetnici, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Za sada je ukupno 17 Demokrata u trci da postane predsjednički kandidat Demokratske stranke.

Sedamdesetsedmogodišnji Blumberg nije konačno odlučio da li će ući u trku, rekli su njegovi savjetnici, ali su dodali da preduzima korake da podnese papire ove nedelje za učestvovanje u takmičenju za unutarpartijske demokratske izbore u američkoj državi Alabami. Ti izbori se održavaju 3. marta iduće godine.

Bivši potpredsjednik SAD Džo Bajden, senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren i senator iz Vermonta Berni Sanders vode među demokratskim pretendentima za predsjedničkog kandidata stranke.

Prema nekim nedavno objavljenim anketama, Voren i Sanders, koji se smatraju da su više lijevo od Bajdena, mogli bi da izgube od republikanca Trampa ako bi bilo koji od njih postao demokratski predsednički kandidat.

Ukoliko bi ušao u trku Blumberg bi morao brzo da pokuša da sustigne druge vodeće demokratske pretendente kao što su Bajden i Voren koji već mjesecima putuju po zemlji i razgovaraju sa glasačima, navodi AP.

Foto