PREDSJEDNIK SAD O OSTAVCI MORALESA

Tramp: Za korak smo bliži potpuno demokratskoj, naprednoj i slobodnoj zapadnoj hemisferi

Tramp je rekao da SAD aplaudiraju narodu Bolivije jer su se izborili za slobodu i vojsci Bolivije koja poštuje zakletvu da će štititi Ustav svoje zemlje
2306 pregleda 1 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp rekao je danas da je ostavka predsjednika Bolivije Eva Moralesa značajan trenutak za demokratiju na zapadnoj hemisferi.

"Za korak smo bliži potpuno demokratskoj, naprednoj i slobodnoj zapadnoj hemisferi", rekao je predsjednik SAD.

Tramp je rekao da SAD aplaudiraju narodu Bolivije jer su se izborili za slobodu i vojsci Bolivije koja poštuje zakletvu da će štititi Ustav svoje zemlje.

On je rekao je Bolivija poslala jak signal Venecueli i Nikaragvi "da će demokratija i volja naroda uvijek preovlađivati" za šta je put otvorio Moralesov odlazak.

Prvi domorodački predsjednik je juče podnio ostavku pošto ga je vojska pozvala da to uradi i nakon višenedjeljnih protesta izazvanih spornim rezultatima izbora.

Nakon izbora 20. oktobra predsjednik Evo Morales proglasio je pobjedu, što bi bio njegov četvrti mandat. On je na vlasti već 14 godina.

Njegovi oponenti tvrde da je rezultatima manpulisano.

Nakon toga u toj južnoameričkoj zemlji počeli su neredi u kojima je život izgubilo troje ljudi dok je oko 200 povrijeđeno.

Preporučujemo za Vas