Blumberg predao papire za predsjedničku trku

Budući da je predao papire, Blumberg može skupljati sredstva za kampanju, ali je njegov saradnik rekao kako konačna odluka o kandidaturi još nije donesena
904 pregleda 0 komentar(a)
Blumberg, Foto: Reuters
Blumberg, Foto: Reuters

Milijarder Majkl Blumberg juče je predao papire za predsjedničku trku Federalnoj izbornoj komisiji, kao demokrata, što je najnoviji znak da se bivši gradonačelnik Njujorka pridružuje krcatom demokratskom takmičenju za nominaciju.

Budući da je predao papire, Blumberg može skupljati sredstva za kampanju, ali je njegov saradnik rekao kako konačna odluka o kandidaturi još nije donesena.

Bloomberg (77), jedan od najbogatijih Amerikanaca, signalizovao je mogući kasni ulazak u predizbore Demokratske stranke nagovijestivši kako osjeća da je grupa od skoro 20 kandidata slaba, prenosi Hina.

Ako uđe u trku, vjerovatno će morati da odustane od nekoliko država koje njegovi potencijalni protivkandidati već mjesecima posjećuju i tamo vode kampanju. Već se registrovao za izbore u Alabami, Arkansou i Teksasu. Njegov drugi savjetnik je rekao kako je Blumberg predao kandidaturu u Džordžiji i Mičigenu.

Blumbergovo bogatstvo procjenjuje se na 54,3 milijarde dolara.

Bonus video: