UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Izrael: Džipom udario policajca, dvojicu vojnika i prolaznika

Policijski portparol Miki Rozenfeld izjavio je da je preliminarna istraga pokazala da su motivi nacionalistički što je termin koji se koristi za politički motivisane napade Palestinaca na Izraelce, prenijela je agencija Asošiejted pres
3 komentar(a)
Izrael, napad kolima, Foto: Reuters
Izrael, napad kolima, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.03.2018. 15:04h

Jedan izraelski Arapin naletio je danas džipom na policajca, dvojicu vojnika i jednog prolaznika u gradu Akre na sjeveru Izraela, povrijedivši svu četvoricu u incidentu za koji je policija naknadno potvrdila da je teroristički napad, prenijeli su izraelski mediji.

Pedesetjednogodišnji vozač sa sjevera Izraela naletio je najprije na vojnika na gradskoj pijaci prije nego što je stigao do željezničke stanice gdje je naletio na druge osobe.

Policijski portparol Miki Rozenfeld izjavio je da je preliminarna istraga pokazala da su motivi nacionalistički što je termin koji se koristi za politički motivisane napade Palestinaca na Izraelce, prenijela je agencija Asošiejted pres.

Snimak bezbjednosne kamere ja pokazao da je jedna žrtva uniformisani granični policajac prelazio ulicu kada je džip na njega naletio i bacio ga u vazduh. Na snimku se vidi da je džip potom naletio na drugo vozilo.

Rozenfeld je rekao da je na napadača pucao i pogodio ga jedan slučajni prolaznik i da je potom uhvaćen. Istraga je u toku a drugi detalji nisu objavljeni.

Od 2015. godine u napadima Palestinaca ubijeno je više od 50 Izraelaca, dva Amerikanca i britanska studentkinja, po podacima AP-a, uglavnom u napadoma nožem, ali i u drugim oružanim napadima i u napadima vozilima. U isto vrijeme ubijeno je više 260 Palestinaca za koje Izrael tvrdi da su, većinom, bili napadači.

Bonus video: