Uhapšen osumnjičeni za ubistvo roditelja na univerzitetu u Mičigenu

On je viđen na vozu koji je prolazio sjevernim dijelom univerzitetskog kampusa nešto poslije ponoći
0 komentar(a)
Mičigen pucnjava, Foto: Reuters
Mičigen pucnjava, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.03.2018. 09:02h

Devetnaestogodišnji student osumnjičen da je ubio roditelje u studentskom domu na Univerzitetu Centralni Mičigen, a zatim pobjegao sa kampusa je uhapšen, saopštila je uprava univerziteta.

Na vebsajtu hitne službe Univerziteta Central Mičigen navodi se da je Džejms Erik Dejvis mlađi uhapšen danas bez incidenta.

On je viđen na vozu koji je prolazio sjevernim dijelom univerzitetskog kampusa nešto poslije ponoći.

Dvije osobe su ubijene juče u studentskom domu Univerziteta Centralnog Mičigena, a policija je tragala za 19-godišnjim osumnjičenim, koji je, kako su javili naoružan i opasan.

Policija je identifikovala dvoje mrtvih kao Dejvisovu majku Divu Dejvis i oca Džejmsa Dejvisa starijeg, policajaca na honorarnom radu u predgrađu Čikaga Belvudu. Pucnjava se dogodila u jednom od paviljona studentskog doma univerziteta Central Mičigen, koji se nalazi oko 110 kilometara sjeverno od Lansinga, glavnog grada američke države Mičigen.

Niko drugi nije povrijeđen i policija je ranije saopštila da se vjeruje da se radi o porodičnoj svađi.

Policija je saopštila da se oružani napad u petak ujutru dogodio u studentskom domu u vrijeme kada su roditelji stizali da pokupe studente na početku sedmodnevnog prolećnog raspusta. Više od stotinu policajaca, neki od kojih su bili teško naoružani i u kamuflažnoj uniformi pretraživali su kvartove oko univerziteta poslije napada.

Univerzitet Centralni Mičigen, koji ima oko 23.000 studenata, pozvao je studente da se sklone na bezbjedno kada se čula pucnjava. Ta ustanova je oko 9.30 po lokalnom vremenu u petak objavila na Fejsbuku da su se čuli pucnji u studentskom domu u Maunt Plezentu.

Bonus video: