Tramp: Greta da poradi na problemu kontrole bijesa i pogleda staromodni film s drugaricom

Tunberg je reagovala na isti način kao u utorak kada ju je kritikovao predsjednik Brazila Žair Bolsonaro - promijenila je kratak lični opis na Tviteru, napisavši da je "tinejdžerka koja radi na svom problemu kontrole bijesa" i da "trenutno uživa i gleda dobar staromodni film s drugaricom"
2185 pregleda 1 komentar(a)
Tramp, Foto: BETA/AP
Tramp, Foto: BETA/AP

Predsjednik SAD Donald Tramp obrušio se danas na 16-godišnju ekološku aktivistkinju Gretu Tunberg, ocijenivši besmislenim njen izbor za ličnost godine američkog magazina Tajm.

"Greta mora da poradi na svom problemu kontrole bijesa, a onda da ode na neki dobar staromodni film s drugaricom! Ohladi, Greta, ohladi", naveo je Tramp danas na Tviteru.

Tunberg je potom reagovala na isti način kao u utorak kada ju je kritikovao predsjednik Brazila Žair Bolsonaro - promijenila je kratak lični opis na Tviteru, napisavši da je "tinejdžerka koja radi na svom problemu kontrole bijesa" i da "trenutno uživa i gleda dobar staromodni film s drugaricom".

Greta Tunberg
Tunberg(Foto: BETA/AP)

Bolsonaro je u utorak oštro odgovorio na njeno izražavanje zabrinutosti zbog ubistva brazilskih domorodaca u Amazonu.

"Greta kaže da su Indijanci umrli jer su branili Amazon. Fascinantno je da mediji daju prostor takvom derištu", naveo je Bolsonaro, koristeći pogrdnu portugalsku reč "pirralha".

Tunberg je potom u kratkom ličnom opisu na Tviteru napisala da je "pirralha".

Švedska tinejdžerka je postala simbol rastućeg pokreta mladih ekoloških aktivista, pošto je predvodila nedjeljne školske štrajkove u Švedskoj zbog nedekvatne reakcije na klimatske promjene, i time inspirisala slične akcije u oko 100 gradova širom svijeta.

Mnoge je privukla oštrim nastupima na protestima i konferencijama u prethodnih godinu i po dana.

Kritika jučerašnjeg proglašenja Grete Tunberg za ličnost 2019. godine nije prvi put da Tramp negoduje zbog izbora Tajma.

On je 2015. godine napao njemačku kancelarku Angelu Merkel da je "upropastila Njemačku", pošto je tada izabrana za ličnost godine, a on završio na drugom mjestu, navodi Asošiejted pres.

Bonus video: