MERI ČIVENGE OPTUŽILI I ZA PRANJE NOVCA

Supruga potpredsjednika i bivša manekanka optužena da je pokušala da ga ubije

Dok je Čivenga bio u bolnici 8. jula, ona je otišla u njegovu sobu, tražila od obezbjeđenja da napusti sobu i dok je bila sama sa njim, uklonila je intravensku kapaljku i kateter, uslijed čega je on obilno krvario, stoji dalje u optužnici
6752 pregleda 1 komentar(a)
Meri Čivenga, Foto: Twitter
Meri Čivenga, Foto: Twitter

Supruga potpredsjednika Zimbabvea Meri Čivenga, optužena je za pokušaj ubistva svog supruga.

Meri Čivenga, bivša manekenka i supruga potpredsjednika Konstantina Čivenge, pojavila se u ponedjeljak u Harareu u Prekršajnom sudu, gdje su je optužili i za pranje novca i prevare.

Kako prenosi AP, sudija je naredio da ostane u pritvoru do saslušanja za puštanje na slobodu uz kauciju.

Meri Čivenga je optužena da je pokušala da ubije supruga u Južnoj Africi u julu.

Prvo je pokušala da odbije da Čivenga bude liječen, insistirajući da ostane u hotelu umjesto u bolnici, kada je prevezen u Južnu Afriku na hitno medicinsko liječenje, navodi se u optužnici.

Dok je Čivenga bio u bolnici 8. jula, ona je otišla u njegovu sobu, tražila od obezbjeđenja da napusti sobu i dok je bila sama sa njim, uklonila je intravensku kapaljku i kateter, uslijed čega je on obilno krvario, stoji dalje u optužnici.

Potom ga je izbacila iz kreveta i pokušala da ga izvede sa odjeljenja, prije nego što je presrelo njegovo obezbjeđenje, navodi se u optužnici.

Čivenga je potom otputovao u Kinu gdje se liječio četiri mjeseca i vratio se u Zimbabve u novembru.

Njegova supruga je optužena i za pranje oko milion dolara u susjednu Južnu Afriku, pretvarajući se da plaća robu koja nikada nije stigla u Zimbabve, stoji u optužnici.

Meri Čivenga nije viđena u javnosti sa suprugom otkad se on vratio iz Kine u novembru.

Preporučujemo za Vas