Rusija otkazala strateške razgovore sa SAD

Kako je prenijela agencija TASS, Antonov je otkazivanje dolaska američke delegacije na sastanak krajem februara u Ženevi, ocijenio kao "neprijateljsku odluku koja ostavlja utisak da je sve unaprijed planirano"
50 pregleda 0 komentar(a)
amerika rusija, Foto: Shutterstock
amerika rusija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.03.2018. 11:05h

Rusija je otkazala strateške razgovore sa SAD predviđene tokom mjeseca, nakon što je američka delegacija u posljednjem trenutku otkazala sastanak posvećen bezbjednosti na internetu, izjavio je danas u Vašingtonu ruski ambasador Anatolij Antonov.

Kako je prenijela agencija TASS, Antonov je otkazivanje dolaska američke delegacije na sastanak krajem februara u Ženevi, ocijenio kao "neprijateljsku odluku koja ostavlja utisak da je sve unaprijed planirano" i dodao da taj potez može dodatno da utiče na pogoršavanje bilateralnih odnosa.

Rusija je prema tome ocijenila da je nemoguće da učestvuje na sastanku 6. i 7. marta u Beču koji je predviđen rješavanju teškoća u rusko-američkim odnosma kao i razmatranju drugih strateških pitanja, dodao je Antonov.

Ta odluka je donijeta dan nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin u govoru u parlamentu rekao da Rusija poseduje "nepobjedivo oružje". Američke vlasti su odmah reagovale optužujući Rusiju da ne poštuje međunarodne obaveze.

"Želim da naglasim da Rusija nije prekrišila sporazum o kontroli naoružanja u razvoju svog nuklearnog potencijala", rekao je Andonov i da dodao ironično da Stejt department vjerovatno nije upoznat s tim pitanjem.

Bonus video: