PORUČILI DA SU SAD SPREMNE NA ODBRANU

Pentagon: Putinove tvrdnje o atomskom oružju nisu iznenađenje

Putin je ranije danas u godišnjem obraćanju naciji predstavio nove "visokotehnološke" vidove atomskog naoružanja
4 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.03.2018. 18:54h

Američko Ministarstvo odbrane nije iznenađeno tvrdnjama ruskog predsjednika Vladimira Putina o novom atomskom oružju i vojska SAD je spremna na odbranu, izjavila je danas portparolka Pentagona Dejna Vajt.

Putin je ranije danas u godišnjem obraćanju naciji predstavio nove "visokotehnološke" vidove atomskog naoružanja, za koje je rekao da "nisu blef" i da predstavljaju odgovor na izlazak SAD iz Sporazuma o protivraketnoj odbrani.

Predsjednik Rusije je rekao da nova dostignuća u oblasti nuklearnog naoružanja nemaju parnjaka u svijetu i dodao da je u decembru 2017. lansirana krstareća raketa sa nukelarnom bojevom glavom i sa neograničenim radijusom dejstva i nepredvidljivom putanjom leta.

Nakon toga, Dejna Vajt je rekla novinarima da se američki sistem raketne odbrane nikada nije bio u vezi Rusije, prenijela je agencija AP.

Zvaničnici SAD su u više navrata isticali da sistemi raketne odbrane nisu raspoređeni u Evropi zbog Moskve, već da su namijenjeni odbrani od Irana, Sjeverne Koreje i drugih prijetnji, dodaje AP.

Preporučujemo za Vas