DJELIMIČNO OŠTETILI TELEKOMUNIKACIONI STUB

Kenija: Al Šabab ubio tri nastavnika, jednog oteli

Od početka godine grupa Al Šabab, povezana sa Al Kaidom, pojačala je napade na istoku Kenije blizu granice sa Somalijom i kenijska policija je na najvišem stepenu pripravnosti
753 pregleda 0 komentar(a)
Al Šabab (Ilustracija), Foto: Screenshot/Youtube
Al Šabab (Ilustracija), Foto: Screenshot/Youtube

Pripadnici ekstremističke grupe Al Šabab danas su u napadu na istoku Kenije ubili tri nastavnika i oteli jednog, djelimično uništili telekomunikacioni stub i zapalili policijski punkt, saopštili su policijski izvori.

Oko 2.00 jutros naoružani pripadnici grupe Al Šabab napali su osnovnu školu u mjestu Kamute, policijski punkt u tom mjestu i ubili tri nastavnika i oštetili telekomunikacioni stub, saopštila je kenijska policija.

Jedan nastavnik je otet a bolničarka iz te oblasti je pošteđena, dodala je policija.

Kako je navedeno, telekomunikacioni stub je djelimično oštećen ali i dalje funkcioniše.

Kamute se nalazi 40 kilometara južno od grada Garise, na jugoistoku Kenije.

"Tri nastavnika koja nisu iz te oblasti ubijena su a jedan iz tog regiona je otet. Oni su poštedjeli jednu bolničarku iz regiona zbog njenog pola", navodi se u saopštenju policije.

Od početka godine grupa Al Šabab, povezana sa Al Kaidom, pojačala je napade na istoku Kenije blizu granice sa Somalijom i kenijska policija je na najvišem stepenu pripravnosti.

Borci Al Šababa su 5. januara napali američko-kenijsku vojnu bazu u Lamuu, na jugoistoku zemlje, kada su ubijena tri Amerikanca, jedan vojnik i dvojica podizvođača Pengatona, i uništeno više aviona. Dva dana kasnije ubili su četiri civila, među kojima i jedno dijete u osnovnoj školi Sareto, na 25 kilometara od izbjegličkog kampa Dadab, blizu Garise.

Oni su protjerani iz Mogadišua 2011. godine i izgubili su veliki dio svojih uporišta ali i dalje kontrolišu velike ruralne zone odakle sprovode gerilske i samoubilačke akcije.

Preporučujemo za Vas