Evropljani znaju da moraju "da urade nešto"

Tramp ponovio prijetnju o carinama za vozila iz EU

Tramp je, međutim, rekao da očekuje da će biti postignut sporazum sa Evropom. Američki predsjednik ranije sastao se ranije danas u Davosu sa novom predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i rekao je novinarima da su imali "vrlo dobar razgovor". Nije rekao da li su razgovarali o prijetnji o uvođenju carina na automobile
926 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: AP, AP
Tramp, Foto: AP, AP

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je danas u Davosu da će snažno razmotriti uvođenje carina na uvoz evropskih automobila ukoliko SAD i Evropska unija ne uspiju da postignu trgovinski dogovor.

Tramp je, međutim, rekao da očekuje da će biti postignut sporazum sa Evropom. Američki predsjednik ranije sastao se ranije danas u Davosu sa novom predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i rekao je novinarima da su imali "vrlo dobar razgovor". Nije rekao da li su razgovarali o prijetnji o uvođenju carina na automobile.

On je dodao da Evropljani znaju da moraju "da urade nešto" i da ukoliko su fer "nećemo imati problem".

Predsjednik SAD je dao ovaj komentar pošto je u intervjuu za Vol Strit Džornal danas u okviru Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu rekao da je ozbiljan kada govori o uvođenju carina u nedostatku trgovinskog sporazuma sa EU.

Preporučujemo za Vas