O TRAMPOVOM "SPORAZUMU VIJEKA"

Peskov: Plan SAD nije potpuno u skladu sa rezolucijama SB UN

Portparol Kremlja je rekao da negativne reakcije Palestinaca i više drugih zemalja na američki plan pokreće sumnje u vezi ostvarivosti tog plana
843 pregleda 0 komentar(a)
Dimitrij Peskov, Foto: Reuters
Dimitrij Peskov, Foto: Reuters

Američki plan o rješavanju palestinsko-izraelskog konflikta nije u potpunosti u skladu s rezolucijama Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o tom pitanju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Postoji čitav niz rezolucija Savjeta bezbjednosti UN. Očigledno je da izvjesne tačke ovog plana nisu u potpunosti u skladu s tim rezolucijama", rekao je Peskov za TV kanal Rosija-1.

On je dodao da negativne reakcije Palestinaca i više drugih zemalja na američki plan pokreće sumnje u vezi ostvarivosti tog plana, prenijela je agencija Tas.

"Mi vidimo reakciju Palestinaca, kao i reagovanje niza arapskih zemalja koje iskazuju solidarnost s Palestincima protiveći se ovom planu", kazao je Peskov, ukazujući da to izaziva sumnje u pogledu toga da li se on može realizovati.

Predsjednik SAD Donald Tramp je 28. januara predočio ključne tačke plana za jrešenje izraelsko-palestinskog konflikta koji se bazira na uzajamnom priznavanju.