ušao kasno u predsjedničku kampanju

Blumberg u srijedu u svojoj prvoj demokratskoj debati

Direktor Blumbergove kampanje rekao je da se taj bogataš žuri da se pridruži drugim demokratskim pretendentima za demokratsku predsjedničku nominaciju i da objasni zašto je on najbolji kandidat da pobijedi Donalda Trampa i ujedini zemlju.
453 pregleda 0 komentar(a)
Blumberg, Foto: AP
Blumberg, Foto: AP

Američki milijarder Majkl Blumberg, pretendent za predsjedničkog kandidata demokrata na izborima u novembru, učestvovaće sjutra u svojoj prvoj televizijskoj debati u kampanji, saopštio je njegov tim.

Direktor Blumbergove kampanje Kevin Šiki rekao je da se Blumberg žuri da se pridruži drugim demokratskim pretendentima za demokratsku predsjedničku nominaciju i da objasni zašto je on najbolji kandidat da pobijedi Donalda Trampa i ujedini zemlju.

Deveti najbogatiji čovjek na planeti sa oko 56 milijardi dolara Blumberg potresa demokratsku unutarpartijsku trku za predsjedničkog kandidata.

Bivši gradonačelnik Njujorka je ušao kasno u predsjedničku kampanju. On nije učestvovao u unutarpartijskim izborima u prvim američkim državama, koje daju malo delegata, i računa da će ući u trku na "super utorak", 3. marta, kada će glasati 14 država, koje je on već preplavio reklamama.

Deset televizijskih debata među pretendentima za demokratskog kandidata organizovano je do sada.

Za pravo učestvovanja u debatama demokratska stranka je odredila, između ostalih, i kriterijum u kome se tražio minimalni prag donacija iz izborne baze, a onda je odustala od tog uslova što je otvorilo vrata Blumbergu da učestvuje. Drugi potencijalni kandidati su zbog promjene stava kritkovali stranku.

"Blumberg kao i bilo ko drugi ima prava da se kandiduje za predsjedničke izbore. On nema prava da kupi predsjednički položaj", napisao je u Tviter poruci juče Berni Sanders.

Televizijska debata će biti organizovana u srijedu u Las Vegasu u državi Nevadi, gdje se u subotu održavaju unutarpartijski izbori za kandidata stranke.

Reklamna lavina 78-ogodišnjeg Blumberga već je imala ogroman uticaj, on se popeo na treće mjesto među potencijalnim kandidatima demokrata prema prosjeku nacionalnih anketa koje sprovodi portal RealClearPolitics.

Preporučujemo za Vas