curenje dokumenata koji su skupo koštali Hilari Klinton

Advokat: Tramp nudio Asanžu pomilovanje, ako negira umiješanost Rusije

Zasad nepotvrđeni navodi došli su sa suda na kojem se sljedeće sedmice treba raspravljati o tome da li osnivača Vikiliksa izručiti Vašingtonu ili ne
2542 pregleda 0 komentar(a)
Asanž, Foto: AP, AP
Asanž, Foto: AP, AP
Ažurirano: 19.02.2020. 19:39h

Donald Tramp je Džulijanu Asanžu navodno ponudio pomilovanje pod uslovom da kaže kako Rusija nije bila upletena u objavljivanje emailova Demokratske partije, prenosi Gardijan.

Kako piše britanski list, zasad nepotvrđeni navodi došli su sa suda na kojem se sljedeće sedmice treba raspravljati o tome da li osnivača Vikiliksa izručiti Vašingtonu ili ne.

Tvrdnju je izrekao Asanžov advokat Edvard Ficdžerald aludirajući na navodni dokaz o tome da je republikanski kongresmen Dana Rorabaker došao kod Asanža 2017. godine nudeći sporazum o pomilovanju "ili nekom drugom vidu amnestije" ukoliko kaže da Rusija nije imala ništa sa curenjem dokumenata Demokratske partije, prenosi Klix.ba.

Riječ je o curenju dokumenata koji su skupo koštali Hilari Klinton tokom predizborne kampanje 2016. godine.

Vlasti SAD traže Asanža zbog 18 tačaka optužnice, uključujući zavjeru u cilju provaljivanja u kompjuterske sisteme. Ako se dokaže da je kriv mogao bi dobiti 175 godina zatvora.

Preporučujemo za Vas