Iranski zamjenik ministra kašljao na presu, pa potvrdio da je zaražen koronavirusom

Harirči je priznao da je zaražen u video-prilogu emitovanom na državnoj televiziji
9216 pregleda 0 komentar(a)
Sa presa, Foto: Screenshot/Youtube
Sa presa, Foto: Screenshot/Youtube

Zamjenik iranskog ministra zdravstva Iradž Harirči i poslanik Mahmud Sadegi pozitivni su na novi koronavirus od kojeg je do sada u toj zemlji umrlo petnaestoro ljudi.

Harirči je povremeno kašljao i činilo se da se znoji tokom jučerašnje konferencije za štampu u Teheranu sa portparolom vlade Alijem Rabieijem, javlja Al Džazira, prenosi Tanjug.

Zamjenik ministra je priznao da je zaražen u video-prilogu emitovanom na državnoj televiziji.

"I ja sam zaražen koronavirusom", rekao je Harirči u videu koji je očigledno snimio sam. "Imam temperaturu od prošle noći i moj preliminarni test je bio pozitivan oko ponoći", rekao je on.

"Od tada sam se izolovao. Prije nekoliko minuta, rečeno mi je da je moj finalni test pozitivan, a sada počinjem sa ljekovima."

Iranski poslanik u Teheranu takođe je bio pozitivan na testu.

"Moj test na koronavirus je pozitivan. Nemam puno nade da ću nastaviti život na ovom svijetu", napisao je Mahmud Sadegi na Tviteru.

U istoj poruci, Sadegi je pozvao šefa iranskog pravosuđa da pusti političke zatvorenike na slobodu i spriječi da se zaraze i da im omogući da sprovedu epidemiju sa svojim porodicama.

Iran je danas potvrdio još tri smrtna slučaja i 34 nove infekcije: do sada je u toj zemlji umrlo 15 osoba a inficirano 95.

Tu zemlju je pogodio najsmrtonosniji napad Kovida-19 izvan Kine.

Prema ministarstvu zdravlja, većina smrtnih slučajeva i infekcija van Koma nalaze se među ljudima koji su nedavno posjetili taj sveti grad.

Bonus video: