Tornado pogodio Nešvil, najmanje 19 poginulih

"U kućama curi gas, dalekovodi su popadali, a hitne službe su na terenu i pomažu povrijeđenima", rekao je predstavnik policije
2457 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2020. 17:53h

Najmanje 19 osoba je poginulo, dok se oko 40 objekata srušilo u tornadu koji je pogodio Nešvil u američkoj saveznoj državi Tenesi.

Više osoba je povređeno, a domovi su oštećeni, javlja Rojters.

"U kućama curi gas, dalekovodi su popadali, a hitne službe su na terenu i pomažu povrijeđenima", rekao je predstavnik policije.

tornado nešvil
Detalj iz Nešvila(Foto: AP)

I aerodrom koji se nalazi nedaleko od Nešvila pretrpio je značajnu štetu zbog lošeg vremena, a nekoliko hangara je oštećeno.

Na Tviteru su se pojavile fotografije nakon tornada, a mnogi građani navode da nemaju struju.

Kako podsjeća Rojters, Tenesi je jedna od država koje će danas izaći na primarne izbore kako bi izabrali kandidata demokrata koji će se u novembru na predsjedničkim izborima suprotstaviti Donaldu Trampu.

tornado nešvil
Najmanje sedmoro stradalih u tornadu(Foto: AP)

Američka Nacionalna meteorološka služba ranije je savjetovala stanovnike okruga Dejvidson, Vilson i Samner da se sklone na sigurno.

CNN je naveo da su najmanje dva bloka stambenih zgrada ostala bez prozora.

Komadi metala i drva su razbacani po ulicama, dok su građani u pidžamama i u društvu kućnih ljubimaca provjeravali štetu na svojim i obližnjim domovima, piše CNN.

Bonus video: