Blumberg se povukao iz predsjedničke trke i podržao Bajdena

"Uvijek sam vjerovao da za poraz Donalda Trampa treba ujedinjenje iza jednog kandidata koji ima najviše šanse da ga pobjedi. Nakon jučerašnjih glasova, jasno je da je taj kandidat, jedan veliki Amerikanac, i moj lični prijatelj Džo Bajden"
2121 pregleda 2 komentar(a)
Majk Blumberg, Foto: AP
Majk Blumberg, Foto: AP

Majkl Blumberg je završio svoju kampanju za predsjedničkog kandidata za izbore u SAD. Bivši gradonačelnik Njujorka je kazao da će podržati kandidaturu Džoa Bajdena.

Blumberg je potrošio na stotine milione dolara kako bi "kasnije upao" kao kanidat.

"Prije tri mjeseca, ušao sam u predsjedničku kampanju kako bi porazio Donalda Trampa. Danas se povlačim iz istog razloga, kako bi Tramp doživio poraz, jer sam shvatio da bi moj ostanak u kandidaturi pogoršao situaciju da ga smijenimo", kazao je Blumberg.

Blumberg je napustio predsjedničku kampanju nakon razočaravajućeg "super utorka", gdje je ostvario samo jednu pobjedu i to u Američkoj Samoi.

"Uvijek sam vjerovao da za poraz Donalda Trampa treba ujedinjenje iza jednog kandidata koji ima najviše šanse da ga pobjedi. Nakon jučerašnjih glasova, jasno je da je taj kandidat, jedan veliki Amerikanac, i moj lični prijatelj Džo Bajden. Poznajem ga veoma dugo, znam da je iskren i pošten i posvećen problemima koji su važni za našu zemlju. Kontrola naoružanja, zdravstveni sistem, klimatske promjene, i dobar posao za sve američke građana. Imao sam prilike da radim sa njim na ovim pitanjima proteklih godina. Džo se uvijek borio za radnike, cijelog svog života. Danas, drago mi je da stanem iza takvog čovjeka i podržim ga", kazao je Blumberg.

Bonus video: