Reza: Ako učine nesmotreni potez, Tel Aviv ćemo sravniti, Netanjahu neće pobjeći

Odbacujći Netanjahuov nastup u Minhenu kao "teatralni potez i dječiju igru", Reza je ocijenio da "lideri SAD i Izraela ne poznaju Iran, i ne razumiju snagu otpora, i zato se stalno suočavaju sa porazima"
51 pregleda 1 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2018. 14:32h

Jedan visoki iranski zvaničnik zaprijetio je da će Tel Aviv biti sravnjen sa zemljom, a da premijer Izraela neće pobjeći, prenijela je iranska novinska agencija Fars.

To je odgovor Mohsena Reze, bivšeg šefa Revolucionarne garde Irana, sada sekretara iranskog Savjeta za ekspeditivnost, na govor izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

"Povodom Netanjahuovih nesmotrenih riječi, ja bih rekao da, ako učine i najmanji nesmostreni potez protiv Irana, mi ćemo sravniti Tel Aviv sa zemljom", rekao je Reza (Rezaei).

On je zaprijetio Netanjahuu rekavši da mu Teheran "neće dati nikakvu mogućnost da pobjegne".

Netanjahu se prošlog vikenda tokom govora na Minhenskoj konferenciji o bezbjednosti obratio ministru spoljnih poslova Irana Muhamedu Džavadu Zarifu, držeći u ruci dio iranskog drona, nedavno oborenog nad izraelskom teritorijom.

"Da li prepoznajete ovo? Trebalo bi - vaše je. Možete ga uzeti nazad s porukom tiranima Teherana: Ne isprobavajte odlučnost Izraela", rekao je Netanjahu pred učesnicima skupa medju kojima je bio Zarif, prenijeli su izraelski mediji.

Dron koji je 10. februara navodno iz Sirije doletio u vazdušni prostor Izraela, oborio je izraelski borbeni helikopter. Potom su izraelski avioni napali mjesto odakle je dron navodno lansiran, kao i još 12 sirijskih i iranskih meta u Siriji u odgovoru na obaranje jednog izraelskog lovca F-16, pogođenog jakom sirijskom protivavionskom vatrom.

Odbacujći Netanjahuov nastup u Minhenu kao "teatralni potez i dječiju igru", Reza je ocijenio da "lideri SAD i Izraela ne poznaju Iran, i ne razumiju snagu otpora, i zato se stalno suočavaju sa porazima".

"Danas situacija u SAD i Izraelu ukazuje na njihov strah od kolapsa cionističkog režima i nazadovanja SAD", rekao je taj iranski zvaničnik.

Zarif je u Minhenu rekao da je Netanjahuov govor bio "karikatura cirkusa".

Izrael godinama upozorava da Iran nastoji da se učvrsti u susjednoj Siriji, a od nedavno i da gradi fabriku oružja u obližnjem Libanu.

Bonus video: