Tramp i Putin razgovarali o cijeni nafte i koronavirusu

Kremlj je saopštio da su dva lidera razgovarala o trenutnoj situaciji na svjetskom tržištu nafte, i o sporazumu o smanjenju proizvodnje nafte na kojem rade članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK), Rusija i druge države (OPEK plus) u cilju stabilizacije cena nafte
3593 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Beta/AP/Alex Brandon
Donald Tramp, Foto: Beta/AP/Alex Brandon
Ažurirano: 10.04.2020. 19:49h

Predsjednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, razgovarali su danas telefonom o stabilizaciji svjetskih tržišta energenata, teško pogođenih padom tražnje zbog pandemije koronavirusa, saopštili su Bijela kuća i Kremlj.

Kremlj je saopštio da su dva lidera razgovarala o trenutnoj situaciji na svjetskom tržištu nafte, i o sporazumu o smanjenju proizvodnje nafte na kojem rade članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK), Rusija i druge države (OPEK plus) u cilju stabilizacije cena nafte.

U drugom telefonskom razgovoru s Putinom u dva dana, Tramp je govorio o kontaktima koje je imao s liderima više država proizvodjača nafte, naveo je Kremlj.

"Dogovoreno je da budu nastavljene rusko-američke konsultacije o toj temi", navodi se u saopštenju.

Tramp i Putin su razgovarali i o mjerama koje SAD i Rusija preduzimaju na suzbijanju koronavirusa i o drugim bilateralnim pitanjima, uključujući saradnju u svemiru.

Bonus video: