Naučnici u SAD-u približavaju se pronalasku vakcine

„Naučnici u SAD-u približavaju se pronalasku vakcine koja bi svijet zaštitila od širenja COVID-19“, navodi se u informaciji koji je Američka Ambasada objavila na svojoj FB stranici
4295 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Naučnici u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) približavaju se pronalasku vakcine koja bi svijet zaštitila od širenja COVID-19, objavljeno je sajtu https://share.america.gov.

Navodi se da je nekoliko uspostavljenih partnerstava već došlo do faze tokom koje će testirati vakcinu na ljudima, što je veliki korak naprijed u dokazivanju da je lijek bezbjedan i pomaže u liječenju.

„Naučnici u SAD-u približavaju se pronalasku vakcine koja bi svijet zaštitila od širenja COVID-19“, navodi se u informaciji koji je Američka Ambasada objavila na svojoj FB stranici.

Oni su naveli da je u toku i pronalaženje načina kako da se najbolje upravlja isporukom vakcina, kada budu spremne.

Iz Ambasade su dodali da su naučnici u američkim kompanijama i na univerzitetima uspjeli da istraživanja koja inače traju mjesecima ili godinama ostvare tokom nekoliko sedmica.

„U tom nastojanju dodatnu podršku predstavljala je odluka predsjednika SAD-a Donalda Trampa da opredijeli 8,3 milijarde USD federalnih sredstava za borbu protiv COVID-19“, dodali su iz Ambasade.

Bonus video: